Ravinto on ykkönen!
Projekti50 saatiin polkaistua reippaasti käyntiin
joulukuussa ja treenit sujuivat mukavasti. Tammikuu on yleisesti ruuhkaisinta
aikaa kuntosaleilla ja siksi työt ovat pitäneet minut kiireisenä. Oman salin
töiden lisäksi olen ollut ympäri Suomea rakentamassa muiden yrittäjien
liikuntakeskuksia. Työpäivät ovat pitkiä ja niitä tehdään jopa seitsemänä
päivänä viikossa. Se tarkoittaa, että omalle harjoittelulle jää niukasti aikaa.
Tavoitteista ei kuitenkaan tingitä ja koska reissuhommissa harjoittelu kärsii,
niin ravinto nousee entistäkin tärkeämpään asemaan.
Fitness alan ihmiset tietävät, että tavoitteellisen
harjoittelun toista puolta näyttelee oikea ravinto. Itse asiassa ravinnon
merkitys huippukunnosta on jopa 70-90%. Liian usein kiire aikoina annamme
periksi ja sorrumme roskaruokaan tai suklaapatukkaan, vaikka juuri silloin
pitäisi skarpata syömisen kanssa. Työmatkoillani asun hotellissa, joten hyvän
ja terveellisen aamiaisen saa helposti kerättyä aamiaispöydästä. Lounaalle
menen paikkaan, jossa on monipuolinen lounaspöytä ja illallisella käyn syömässä
proteiinipitoisen pihvi-, kala-, tai broileriaterian. Välipaloiksi käytän usein
ravintolisäpatukoita tai –juomia. Mottona voisi sanoa, raskaat työt vaativat
monipuoliset ja terveelliset eväät!
Normaalisti, kun olen työssä omalla salilla, ruokailuni
koostuu seuraavasti. Aamu alkaa runsaalla proteiinipitoisella aamiaisella,
johon kuuluu pari kananmunaa, leipää, kinkkua, juustoa ja reilusti vihanneksia.
Välipalana syön useasti rahkaa mehukeiton tai marjojen kanssa. Lounaan syön
usein lounaspöydästä ja vielä yksi välipala ennen iltapäivän ohjattuja tunteja
tai omia salitreenejä. Harjoitusten jälkeen juon palautusjuoman ja siitä tunnin
sisällä pyrin syömään päivällisen. Iltapalana on usein proteiinismoothie, joka
sisältää proteiinijauhetta, maitoa, avokadoa ja pakastemarjoja. Kaikki
syömiseni lähtee siitä, että ensin katson mistä saan riittävästi valkuaista eli
proteiinia. Tämän jälkeen huolehdin, että rasvaa on riittävästi sekä sopivasta
hiilihydraatti määrästä. Kasviksia ja vihanneksia ei voi koskaan syödä liikaa.
Kiireisen työpäivän katkaisee mukavasti lounasaika. Itse
käyn usein syömässä Rikalan lounaspöydässä, joka on jo sijaintinsa puolesta minulle
hyvä. Olen useasti keskustellut keittiöpäällikkö Markus Jokisen kanssa
terveellisen lautasmallin koostamisesta. Päätimmekin tehdä lounastreffit ja
koota yhdessä hyvän ja ravitsevan lounaslautasen. Markus kertoi, että Rikalan
lounas on uudistumassa terveellisempään suuntaan, mikä on loistava asia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti