maanantai 2. helmikuuta 2015

Ravinto on ykkönen!



Ravinto on ykkönen!

Projekti50 saatiin polkaistua reippaasti käyntiin joulukuussa ja treenit sujuivat mukavasti. Tammikuu on yleisesti ruuhkaisinta aikaa kuntosaleilla ja siksi työt ovat pitäneet minut kiireisenä. Oman salin töiden lisäksi olen ollut ympäri Suomea rakentamassa muiden yrittäjien liikuntakeskuksia. Työpäivät ovat pitkiä ja niitä tehdään jopa seitsemänä päivänä viikossa. Se tarkoittaa, että omalle harjoittelulle jää niukasti aikaa. Tavoitteista ei kuitenkaan tingitä ja koska reissuhommissa harjoittelu kärsii, niin ravinto nousee entistäkin tärkeämpään asemaan.

Fitness alan ihmiset tietävät, että tavoitteellisen harjoittelun toista puolta näyttelee oikea ravinto. Itse asiassa ravinnon merkitys huippukunnosta on jopa 70-90%. Liian usein kiire aikoina annamme periksi ja sorrumme roskaruokaan tai suklaapatukkaan, vaikka juuri silloin pitäisi skarpata syömisen kanssa. Työmatkoillani asun hotellissa, joten hyvän ja terveellisen aamiaisen saa helposti kerättyä aamiaispöydästä. Lounaalle menen paikkaan, jossa on monipuolinen lounaspöytä ja illallisella käyn syömässä proteiinipitoisen pihvi-, kala-, tai broileriaterian. Välipaloiksi käytän usein ravintolisäpatukoita tai –juomia. Mottona voisi sanoa, raskaat työt vaativat monipuoliset ja terveelliset eväät! 

Normaalisti, kun olen työssä omalla salilla, ruokailuni koostuu seuraavasti. Aamu alkaa runsaalla proteiinipitoisella aamiaisella, johon kuuluu pari kananmunaa, leipää, kinkkua, juustoa ja reilusti vihanneksia. Välipalana syön useasti rahkaa mehukeiton tai marjojen kanssa. Lounaan syön usein lounaspöydästä ja vielä yksi välipala ennen iltapäivän ohjattuja tunteja tai omia salitreenejä. Harjoitusten jälkeen juon palautusjuoman ja siitä tunnin sisällä pyrin syömään päivällisen. Iltapalana on usein proteiinismoothie, joka sisältää proteiinijauhetta, maitoa, avokadoa ja pakastemarjoja. Kaikki syömiseni lähtee siitä, että ensin katson mistä saan riittävästi valkuaista eli proteiinia. Tämän jälkeen huolehdin, että rasvaa on riittävästi sekä sopivasta hiilihydraatti määrästä. Kasviksia ja vihanneksia ei voi koskaan syödä liikaa.

Kiireisen työpäivän katkaisee mukavasti lounasaika. Itse käyn usein syömässä Rikalan lounaspöydässä, joka on jo sijaintinsa puolesta minulle hyvä. Olen useasti keskustellut keittiöpäällikkö Markus Jokisen kanssa terveellisen lautasmallin koostamisesta. Päätimmekin tehdä lounastreffit ja koota yhdessä hyvän ja ravitsevan lounaslautasen. Markus kertoi, että Rikalan lounas on uudistumassa terveellisempään suuntaan, mikä on loistava asia!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti